Borstvoedingscoach

Begeleiding bij Borstvoeding

Vanaf Februari 2023 is Marije gediplomeerd Borstvoedingscoach.

In Nederland is de fysiologische zorg rondom zwangerschap en geboorte op een unieke wijze geregeld. Nergens anders op de wereld kennen ze ons systeem van de mogelijkheid tot thuis bevallen en de zorg die de moeder in de kraamtijd van de diverse professionals en vrijwilligers ontvangt.

Voor de gespecialiseerde zorg voor borstvoeding zijn er sinds ruim 30 jaar lactatiekundigen IBCLC. Voor niet iedereen is deze specialisatie nodig in de dagelijkse werkzaamheden. 

Een borstvoedingscoach begeleidt in principe een gezonde moeder met een gezonde zuigeling tijdens de (voorbereiding op de) borstvoedingsperiode. Zij kan afwijkingen signaleren en zo nodig verder verwijzen. Op steeds meer werkplekken werken lactatiekundigen en borstvoedingscoaches nauw samen. 

In de gezinnen waar Marije zelf werkt zal ze haar kennis en vaardigheden inzetten, en in de gezinnen waar Renee werkt kan ook kosteloos om haar advies gevraagd en ingezet worden.

Bij gezinnen waar wij niet zelf werken of die buiten ons verzorgingsgebied vallen zullen de volgende kosten in rekening worden gebracht:

- Borstvoedingscoach consult   85,-*

Dit is een consult aan huis van ongeveer 60-90 minuten waarbij er een persoonlijk plan wordt opgesteld. Daarna zal ik je nog telefonisch of via Whattsapp begeleiden tot 2 weken na het consult.Het consult vind bij jullie thuis plaats, ligt dit buiten mijn verzorgingsgebied dan zullen er nog reiskosten in rekening worden gebracht van 0,121 cent per km vanaf Dronten.

- telefonisch Borstvoedingscoach consult  35,-*

Sommige problemen of zorgen kunnen telefonisch worden opgelost, hierin zal ik jullie aanhoren en een zoveel mogelijk voorzien van advies en begeleiding. Dit consult zal tussen de 10-30 minuten duren.

-Borstvoedingscoach consult via de mail.  15,-*

Ook kunnen sommige vragen of problemen via de email worden opgelost, hierin probeer ik jullie vraag zo goed mogelijk op te lossen, en mee te denken.

 

* consulten voor een borstvoedingscoach worden tot op heden nog niet vergoed door de zorgverzekeraar