Home » Corona

Kraamzorg en Corona,

I.v.m. de huidige ontwikkelingen van het Corona-virus in Nederland zijn wij genoodzaakt om in ieder geval tot 1 juni onze werkwijze aan te passen. En zullen wij werken volgens de laatste richtlijnen die gesteld worden door het RIVM, KCKZ en BO geboortedorp.

Wij willen graag zo veilig mogelijk werken om besmetting te voorkomen en zelf zo lang mogelijk door te kunnen blijven werken.

In alle situaties doen we ons best om jullie te voorzien van een mooie kraamtijd.

De momenten dat we bij jullie aanwezig mogen zijn  zullen misschien wat korter zijn, en zullen we waar nodig (bij corona verdenking)ons moeten beschermen d.m.v handschoenen, bril, mondmasker en beschermende kleding. Ook zullen we jullie kunnen vragen om zelf deze bescherming ook te dragen, in de tijd dat wij aanwezig zijn. Ook zal misschien jullie hal als sluis moeten dienen waar we ons kunnen omkleden. 

We stellen jullie persoonlijk op de hoogte als één van ons niet in staat is om verantwoord te werken.

De intake mag persoonlijk of jullie vinden dit zelf niet prettig dan kan dit met beeldbellen.
Belangrijk is dat jullie de richtlijnen van de verloskundige en van het RIVM serieus nemen.

Wij zorgen dat we onze eigen sociale contacten tot het minimum beperken.
Kraambezoek is natuurlijk iets wat bij de kraamtijd hoort, alleen is het voor de komende weken niet mogelijk en verantwoord, denk er alvast over na hoe jullie hier mee om willen gaan. wij adviseren om "Raambezoek"te overwegen.

De verloskundigenpraktijken gaan het aantal huisbezoeken tijdens het kraambed tot een minimum beperken. Ze zullen de consulten zoveel mogelijk telefonisch doen en alleen waar een visite noodzakelijk is in persoon langskomen. Bij zorgen mogen wij en jullie hun dag en nacht bellen!
Bij twijfel over een kraamvrouw of baby mogen we laagdrempelig telefonisch contact met de verloskundige op te nemen.

Hebben jullie na het lezen nog vragen, neem gerust contact met ons op via de mail of whatts-app graag. Dit omdat we allebei aan het werk zijn.

Met vriendelijke groet,

Marije en Renée