Borstvoeding

Het geven van borstvoeding is voor bijna iedere moeder weggelegd. Wij geven deskundig advies en begeleiden jou bij het geven van borstvoeding, want je wilt natuurlijk het allerbeste voor je baby. UNICEF en de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) hebben 10 vuistregels vastgesteld voor het welslagen van borstvoeding. Wij werken volgens deze vuistregels en worden regelmatig bijgeschoold door een lactatiedeskundige.

 

Borstvoedingscursus

Bereidt je voor op het geven van borstvoeding! Het is belangrijk dat je in de zwangerschap al voorlichting krijgt over het geven van borstvoeding en in contact komt met andere aanstaande moeders. Vraag ook bij de verloskundige naar de voorlichtingsavonden! Je leert waarop je moet letten bij je kindje, verschillende houdingen tijdens het voeden, alles over kolven enz. 

 

Op de website www.borstvoedingnatuurlijk.nl en www.lalecheleague.nl kun je lezen waar en wanneer er bij jou in de regio voorlichtingsavonden worden georganiseerd. 

 

Flesvoeding

Het kan zijn dat het niet lukt met de borstvoeding, of dat je er bewust voor kiest geen borstvoeding te geven. Het is goed om je, tijdens de zwangerschap, al te verdiepen in (fles)voeding. Ook is het handig om vóór de bevalling al een paar flessen aan te schaffen. Zie ook de website van het www.voedingscentrum.nl.

 

In onderstaande document ons borstvoedingsbeleid hierin nog duidelijker uitgelegd waarin en hoe wij jullie kunnen begeleiden bij de juiste voeding van jullie kindje:

 

Belang van Borstvoeding PDF
PDF – 54,5 KB 1242 downloads