Home » Nieuws

Mijn naam is Hennie van den Born, 54 jaar, ben getrouwd en heb 2 kinderen (23 en 20 jaar) en een kleinzoon.
Per september 2019 ga ik de opleiding kraamverzorgende volgen bij het Deltioncollege en als stagiere bij Kraamzorg de Baby Boom.
Ik ben nu werkzaam in de kinderopvang, dit is mooi werk, voor kinderen een leuke, fijne en veilige omgeving creeren na een drukke dag op school.
Maar nu is de tijd om mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.
Kraamverzorgster worden.
Het is al vele jaren mijn wens om het vak kraamverzorgende te leren en uit te oefenen, dit gaat nu dus echt gebeuren.
Heb er ook enorm veel zin in.
Vind het een eer dat ik als stagiere mag beginnen bij zo’n gerenommeerd bedrijf als Kraamzorg de Baby Boom.
Ik hoop julie te ontmoeten en bij te staan en veel te kunnen leren voor, tijdens en na een bijzondere gebeurtenis in jullie leven.

Hartelijke groet,

Hennie van den Born.

Vanaf 12 December 2018 t/m 19 Januari 2019 zit Marije in Amerika!

Op 1 December is daar de Tweeling Roos en Sofie geboren. Marije mag daar kraamzorg verlenen, en de ouders ondersteunen in de weken daarna.

 

HKZ

Wat zijn we trots!! We mogen het HKZ logo voeren. hier hebben we heel hard voor gewerkt, en zijn superblij dat we er nu zijn!

Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn: onafhankelijk en betrouwbaar. Met het HKZ-keurmerk kunnen organisaties en praktijken laten zien dat zij serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat ze voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Samen aan het werk.....

Op 28 mei 2017 werden er 2 kindjes geboren. Na een thuis bevalling om 6.49 moest de baby even ter observatie opgenomen worden in het ziekenhuis, nadat Renée de moeder had verenigd met haar pasgeborene in het ziekenhuis en even een korte evaluatie afgerond met de verloskundige van Vida, werd ze gebeld om met spoed te komen en om 10.00 stond Renée weer bij een thuis bevalling te assisteren, waar om 10.08 een baby werd geboren. Titiana is in het ene gezin kraamzorg gaan  verlenen en Renée in het andere. Hoe mooi kun je het als team voor elkaar krijgen!

Coöperatie Kraamzorggroep

Naast Kraamzorg verlenen doen wij op de achtergrond nog veel meer. Sinds september 2016 zijn wij aangesloten bij www.cooperatiekraamzorggroep.nl en bundelen wij onze krachten. Om onze zelfstandigheid en hierdoor onze manier van werken te kunnen blijven behouden, moeten we altijd op de hoogte blijven en meegaan met de laatste ontwikkelingen. Op dit moment zijn we hard aan het werk voor de interne audit die a.s dinsdag 14 februari uitgevoerd door coöperatie kraamzorggroep.

 

Wat is een audit?

Een audit is volgens de dikke ‘van Dale’ een kritisch onderzoek naar de bedrijfsvoering. Twee a...uditoren maken samen met ons een ‘foto’ van onze maatschap. Alle bedrijfsprocessen, welke relevant zijn voor de bedrijfsvoering, worden via objectieve criteria en vragenlijsten in kaart gebracht. Samen met ons wordt o.a. gekeken naar de patiëntveiligheid, de hygiëne, de kwaliteitsregistratie, de implementatie van de in de beroepsgroep geldende richtlijnen en de wijze waarop wij het methodisch handelen zichtbaar maakt. Met behulp van een dossierbeoordeling brengen wij gezamenlijk het niveau van het methodisch handelen in kaart. Deze succesvolle wijze van auditeren helpt ons inzicht te krijgen in onze werkwijze en geeft richting aan mogelijk noodzakelijke verbeter- of verandertrajecten. Na afloop van de audit worden de audituitkomsten met ons besproken en worden de bevindingen vastgelegd in een auditrapport. Met deze rapportage kunnen we binnen onze organisatie verder met de doorontwikkeling van onskwaliteitsniveau. Hierna volgt er in maart een externe audit.


verslag Titiana

Hallo allemaal,

Ondertussen tikt de tijd aardig door, en heb ik mijn eerste schoolperiode van 3 weken achter de rug. De afgelopen 6 weken heb ik meegelopen met Renee en Marije van Kraamzorg de Babyboom (wat een zorgzame lieve kraamverzorgsters zijn dit ze verstaan hun vak!!). Ik hoop echt veel van hun mee te nemen in m'n eigen ontwikkeling en opleiding tot een goede kraamverzorgster. Na deze tijd ben ik er achter gekomen dat ik het goede vak heb gekozen. Wat is het toch leuk!! Ik voel me heerlijk in de praktijk, het is zo geweldig om de kersverse ouders te begeleiden naar zelfredzaamheid, en alles daarom heen. Zo fijn dat ik door de gezinnen gastvrij ontvangen wordt, en dat ik door Renee en Marije overal in/bij betrokken wordt. Wat leer ik veel van hun zeg!! Zo fijn! Ik vindt dit toch een mooi beroep en zo bijzonder dat we gewoon een week mogen meedraaien in het gezin. Het is allemaal best veel, maar ik ga voor deze studie!! De komende 3 weken stort ik mezelf weer in de boeken, 4x in de week naar school! Dit is m'n tweede periode school en daarna komt m'n tweede periode praktijk. Ik mag dan weer meelopen met Renee en Marije van Kraamzorg de Baby Boom en misschien nog andere collega's.Dus ben je over 4 weken uitgerekend? Dan is de kans groot dat we elkaar gaan treffen. Ik kijk ernaar uit, jullie ook?!

Tot dan! Groetjes Titiana

Ladies Night 

1-12-2016 Wat hebben we een mooie avond gehad in het Agora Theater op 30 november. Veel positieve gesprekken, en leuke belangstelling voor onze organisatie.

1-11-2016 Op 30 november staan we in het agora op ladies night samen met verloskundige praktijk isis. Komen jullie ook langs?

1-9-2016 Onze kraamverzorgster in opleidingTitiana Mol! ze stelt zich graag zelf voor en hoopt veel te leren en ervaring te krijgen in "onze" gezinnen.

Hallo! Graag wil ik mij aan jullie voorstellen.
Mijn naam is Titiana Mol, ik ben 43 jaar, getrouwd met de liefste man en moeder van 2 geweldige zoons (17 en 15 jaar) en als slagroom op het toetje een geweldige dochter (10 jaar)
Vanaf dat ik moeder ben geworden, was dat ook mijn beroep. Moeder en huisvrouw, en lekker flexibel klaar staan voor andere mensen.
Dat is mijn grootste passie!
En nu is het tijd voor mij?...
Komend jaar hoop ik tijdens mijn studie (kraamverzorgende) veel te leren, zodat ik dat in de praktijk mag brengen in de gezinnen.
En wat gaaf dat ik daar mijn beroep van kan maken, en dat ik deze kans krijg bij Kraamzorg de Baby Boom.
Verse ouders helpen opstarten met het ouderschap. Ze lekker te verwennen.
Babywasjes!! Ik kan niet wachten?
Ik kijk er enorm naar uit om samen van de kraamweek een bijzonder mooie tijd te maken.
Dat na deze tijd het kraamgezin stevig op eigen benen kan staan.

Tijdens mijn stage hoop ik jullie te mogen zien bij de intake, bevalling en kraamweek.

Groetjes Titiana MolWe komen zulke leuke en grappige dingen tegen in ons werk....

*  dat een drie jarige je "mevrouw Renée"...noemt!!

*  vele creatie's in huis of in de tuin....

*  heerlijk badderen, douchen en tummy-tuppen....

*  gezellige knutselmomentjes....

De bekende ooievaar