Onze kraamzorg

  • We regelen alles zelf. We nemen contact met jullie op, komen langs voor een intakegesprek, assisteren bij de bevalling en geven uitgebreide informatie over en begeleiding bij het verzorgen van jullie baby.
  • We hebben één gezicht aan bed. Dat betekent dat jij in principe vanaf de aanmelding tot het einde van je kraamtijd door dezelfde kraamverzorgende wordt begeleid. Je weet dus wie er komt. Ook tijdens feestdagen en vakantieperiodes. En zijn we zelf ziek, beval je te vroeg of te laat en zijn we nog aan het werk in een ander gezin? Dan gaan we in ons netwerk op zoek naar een collega die bij jullie gezin past en de zorg overneemt.
  • We leveren professionele zorg. We zijn niet alleen geschoold, maar blijven onze kennis en ervaring steeds uitbreiden. We weten wat we in verschillende en acute situaties kunnen doen en handelen hier ook naar.
  • We hebben aandacht voor jou en je gezin. De zorg voor moeder en baby staat op de eerste plaats, maar we kijken ook om naar de rest van het gezin en het huishouden. We betrekken de partner, broertjes en zusjes bij de kraamtijd.
  • We blijven leren. We werken volgens de richtlijnen van het Kennis Centrum Kraamzorg. Hierdoor zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de kraamzorg. Maar we volgen ook onze eigen interesses in het vak.

We vinden het heel belangrijk hoe gezinnen onze kraamzorg ervaren. Daarom vragen we jullie op de derde zorgdag altijd kort of alles naar wens verloopt en bespreken we jullie ervaringen. Zo kunnen we ook tussentijds dingen aanpassen, die je anders wellicht niet had gezegd. Na het afsluiten van de kraamzorg sturen we een digitale enquête over hoe je de zorg hebt ervaren.